مایکروسافت اعلام کرده که مرورگر اینترنت اکسپلورر پس از بیش از ۲۶ سال سرانجام سال آینده (۲۰۲۲) بازنشسته خواهد شد.
این مرورگر کهنه کار اولین بار با ویندوز۹۵ منتشر شد.
به گفته مایکروسافت، اینترنت اکسپلورر پس از ژوئن ۲۰۲۲ دیگر در نسخههای ویندوز ۱۰ وجود نخواهد داشت.
مایکروسافت مدتهاست قصد دارد مرورگراینترنت اکسپلورر را از ویندوز حذف کند، اما در سال ۲۰۱۹ به دلایل امنیتی مجبور به ادامه استفاده از این مرورگر شد. در آن زمان براساس برآورده انجام شده ۸ درصد مردم هنوز از اکسپلورر استفاده می کردند.
قرار است مرورگر اج (Microsoft Edge)، جایگزین اکسپلورر شود.
“سریعتر، امنتر”
برخی از وبسایتهای بسیار قدیمی و مهمتر از همه، ابزارهای مبتنی بر وب شرکتها براساس فناوری قدیمی وب ساخته شدهاند و مرورگرهای مدرن در پردازش آنها مشکل دارند.
شان لیندرسای، مدیر برنامه “مایکروسافت اج”، گفته که این مرورگر جدید “یک مرورگر سریعتر، ایمنتر و مدرنتر” است و همچنین توانایی مدیریت برنامههای قدیمی را هم دارد.
در حد فاصل سال های ۲۰۰۵-۲۰۰۰، ۹۰ درصد از سهم بازار در اختیار اینترنت اکسپلورر بود. در حال حاضر مرورگر گوگل کروم بیشترین کاربر را دارد. در سال ۲۰۱۳، مایکروسافت به دلیل عدم ارتقاء مرورگرهای جایگزین در سیستم عامل ویندوز ۷۳۱ میلیون دلار جریمه شد.
سرمایهگذاری جهانی روی کلاد با رشد سالانه ۳۰ درصدی، در فصل دوم امسال به ۶/ ۳۴ میلیارد دلار رسیده است دنیایاقتصاد : بحران همهگیری ویروس کرونا در جهان که در اغلب کسبوکارها خودش را به شکل توفانی سهمگین و نابودگر نشان داد، در بعضی بخشها همچون افق تازهای از رشد نمود پیدا کرده است. رایانش ابری که حالا بهعنوان زیرساختی مهم برای حوزههایی مانند اینترنت اشیا، درمان از راه دور، امنیت سایبری و رسانههای اجتماعی به حساب میآید، در این دوره رشد چشمگیری را تجربه کرده است. این درحالی است که سازمانهای مختلف در سراسر دنیا حالا از سیستمهای مبتنی بر کلاد استفاده میکنند و بخشهای تولیدی، بهداشت و درمان و خدمات مالی به سرعت از آن در زیرمجموعههای خودشان بهره میگیرند.
کرونا سرمایه گذاری در کلاد را 30 درصد افزایش داد
رونق بازار کلاد در عصر کرونا رکورد رشد جدید
با این اوصاف است که آمارهای منتشر شده نشان از رکورد جدیدی در میزان سرمایهگذاری جهانی روی کلاد دارد. براساس آماری که موسسه تحقیقاتی Canalys منتشر کرده، سرمایهگذاری روی کلاد در سراسر جهان با رشد فصلی ۱۱ درصدی و رشد سالانه ۳۰ درصدی، در فصل دوم امسال به ۶/ ۳۴ میلیارد دلار رسیده است تا به این ترتیب رکورد جدیدی در این بازار به ثبت برسد. بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران انتظار دارند که این روند رشد در بازار کلاد تا سال ۲۰۲۷ هم ادامه پیدا کند. این درحالی است که بررسیهای انجام شده در این زمینه نشان میدهد با توجه به شیوع بیماری کووید-۱۹ و افزایش نیاز مردم به خدمات بهداشت و درمان مخصوصا انواع خدمات از راه دور، میزان سرمایهگذاری در خدمات کلاد در بخش بهداشت و درمان به طرز قابلتوجهی افزایش پیدا کرده است. به این ترتیب موسسه تحقیقات بازار MarketsandMarkets به تازگی بررسیهایی در این زمینه انجام داده است که نشان میدهد بازار خدمات رایانش ابری مورد استفاده در بخش بهداشت و درمان تا پایان سال ۲۰۲۰ ارزشی برابر ۱/ ۲۸ میلیارددلار خواهد داشت. تحلیلگران این موسسه پیشبینی میکنند بازار این خدمات با متوسط نرخ رشد سالانه ۱/ ۱۸ درصدی تا پایان سال ۲۰۲۵ به ارزش ۷/ ۶۴ میلیارد دلار برسد.
با این همه اما اگر آخرین روندهای دنیای دیجیتال را دنبال میکنید، حتما متوجه ظهور و رشد رایانش ابری بهعنوان یکی از انقلابیترین تکنولوژیهای دهههای اخیر میشوید. این تکنولوژی در ۱۰ سال گذشته رشد سریعی کرده و به یک پدیده عمومی تبدیل شده است که همچنان رشد میکند. اما حتی با این میزان محبوبیت هم هنوز بسیاری از مردم اطلاع دقیق و درستی از این تکنولوژی ندارند. با این اوصاف شاید لازم باشد بعضی جزئیات مهم و جالب درباره رایانش ابری یا کلاد را با هم مرور کنیم. رایانش ابری اساسا کمک میکند تا خدمات از طریق ارتباطات به هم پیوسته مبتنی بر اینترنت، ارائه بشوند. این نوع پردازش امکان دسترسی به تمام انواع منابع کامپیوتری گسترده در سراسر جهان را برای ما فراهم میکند. دسترسی همیشگی به تمام اطلاعات و تحلیلهای داده از هر جایی، بزرگترین و مهمترین نقطه قوت این فناوری است. در نهایت اگر بخواهیم بهطور خلاصه بگوییم؛ رایانش ابری امکان ارائه خدمات مختلف از طریق اینترنت را فراهم میآورد. کلاد این امکان را به ما میدهد تا از روی اینترنت به تمام اطلاعاتمان دسترسی داشته باشیم و بتوانیم عملیات مختلفی با آنها انجام بدهیم.
در نتیجه دیگر لازم نیست هیچ نگرانی برای نداشتن ظرفیت ذخیرهسازی کافی در کامپیوترهایمان داشته باشیم، چون همه اطلاعات بر بستر اینترنت هستند. رایانش ابری میتواند روشهای جدید عملکرد شرکتها را تفسیر کند و این کار باعث افزایش کارآیی و بهرهوری تجاری آنها میشود. به این ترتیب، شرکتها میتوانند خدماتشان را از طریق اینترنت به مشتریان ارائه بدهند تا در نهایت تجارت الکترونیک در چارچوبی درست شکل بگیرد. این تعامل برای هر دو طرف سودآور است؛ استفاده از سرویس کلاد برای کاربران امکان دسترسی به خدمات متنوع با هزینه کم و بدون الزام برای سرمایهگذاری در زیرساختهای خودشان را به همراه میآورد و برای شرکتهای ارائهدهنده خدمات کلاد یک منبع درآمدی بزرگ و مهم به حساب میآید. مزیتها و عوامل محبوبیت
سرویسهای کلاد در سالهای اخیر محبوبیت زیادی در میان کاربران و کسبوکارهای مختلف پیدا کردهاند. براساس بررسیهای اخیر موسسه تحقیقاتی LogicMonitor، تا پایان سال ۲۰۲۰ چیزی درحدود ۸۳ درصد از کارها و امور مختلف بنگاههای تجاری و سازمانها روی سرویسهای کلاد انجام میشود. استفاده از رایانش ابری مزیتهای بسیاری برای تمام کسبوکارها و بنگاههای تجاری به همراه دارد که بعضی از مهمترین آنها را در اینجا مرور میکنیم.
کاهش هزینهها: شرکتهایی که از خدمات کلاد استفاده میکنند، نیازی به صرف هزینه و سرمایه برای فراهم آوردن زیرساختهای خاص ندارند. در واقع این شرکتها لزوما نیازی به سختافزار یا تجهیزات خاصی برای شروع کار با کلاد ندارند. آنها هیچ هزینهای بابت نگهداری، مصرف انرژی یا استخدام کارمندان فنی نمیپردازند و به راحتی به کلاد دسترسی دارند. تمام اینها در نهایت به صرفهجویی ۲۰ تا ۳۰ درصدی در هزینهها منجر میشود. به این ترتیب این شرکتها و سازمانها میتوانند روی کار خودشان متمرکز شوند و هیچ دغدغهای بابت چنین هزینههایی نداشته باشند.
دسترسی از همه جا و با هر دستگاهی: این یکی از کاربردیترین مزیتهای استفاده از رایانش ابری است که امکان دسترسی به تمام اطلاعات را از هر دستگاه و طبیعتا هر جایی فراهم میآورد. این به معنای قابلیت همراه بودن است که این روزها عامل مهمی در رقابت به حساب میآید. به این ترتیب میتوانید از هر جایی که میخواهید کارتان را انجام بدهید و در وقت و انرژیتان هم صرفهجویی کنید. ارائه خدمات به مشتریان هم از این طریق راحتتر میشود، چون سادهتر و عملیترشده و وابستگی شما به مرکز عملیات یا دفتر کار را از بین میبرد. در نهایت با چنین روندی همه کارها به شکلی انعطافپذیر و قدرتمند انجام میشود. هر جا که هستید، باشید؛ فقط باید یک ارتباط اینترنتی خوب و باکیفیت داشته باشید.
بهرهمندی از آخرین تکنولوژیها: ارائهدهندگان خدمات کلاد همیشه روی قابلیتها و تکنولوژیهای جدید کار میکنند تا آنها را در خدمات خودشان بگنجانند. بنابراین کاربران این سرویسها همیشه میتوانند به جدیدترین ابزارها و امکانات تکنولوژی دسترسی داشته باشند تا به این ترتیب بتوانند تجارت خودشان را گسترش دهند و روند انجام کارها را به شکلی بهتر و سریعتر جلو ببرند. در واقع این خدمات در شرایط اوج کاری هم میتوانند حمایت خوبی از کسبوکارها کرده و به آنها در انجام به موقع و باکیفیت کارها کمک کنند.
امنیت: در گذشته ممکن بود با مشکل کامپیوتری رایجی مواجه شوید که در ادبیات محاوره به آن هنگ کردن میگوییم؛ اتفاقی که میتوانست ناگهان تمام اطلاعات ارزشمندتان را از بین ببرد. حالا با کمک رایانش ابری میتوانید بدون چنین مشکلاتی به کارتان ادامه دهید. اطلاعات در فضای کلاد باقی میمانند و حفظ میشوند، به همین دلیل میتوانند از هر کامپیوتر دیگری هم قابل دسترسی باشند؛ یک نسخه پشتیبان دقیق و نهایی که میتواند به کاربران اطمینان خاطر خوبی بدهد. علاوه بر این، سیستم کلاد اغلب بهصورت خودکار چنین نسخه پشتیبانی را ذخیره میکند تا خیال ما بابت امنیت اطلاعاتمان کاملا راحت باشد. حتی در شرایطی که احتمال قرار گرفتن در معرض هک شدن هم وجود دارد، میتوان با یک سیستم رمزنگاری امن، از اطلاعات محافظت کرد. به همین خاطر است که این روزها بسیاری از شرکتهای بزرگ دنیا از رایانش ابری استفاده میکنند تا بتوانند با کمترین هزینه و بیشترین میزان امنیت، همیشه و همه جا به اطلاعاتشان دسترسی داشته باشند. انواع سرویسها
درحالحاضر خدمات و سرویسهای کلاد در سه نوع مختلف عرضه میشوند که براساس آنچه به کاربرانشان ارائه میدهند، متفاوت هستند.
زیرساخت بهعنوان یک خدمت (IaaS): در این مدل سرورهای فیزیکی یا مجازی، تجهیزات شبکه و ذخیرهسازی در اختیار کاربران قرار داده میشود.
پلتفرم بهعنوان یک خدمت (PaaS): در این سرویس علاوه بر مواردی که در IaaS ارائه میشود، ابزارها و نرمافزارهایی در اختیار توسعهدهندگان قرار میگیرد تا از آنها بهعنوان پایه اپلیکیشنهای مبتنی بر وب خودشان استفاده بکنند. این سرویس شامل سیستمعاملها، ادارهکنندگان دیتابیسها و ابزارهای توسعه هم میشود.
نرمافزار بهعنوان یک خدمت (SaaS): این محبوبترین مدل خدمات کلاد در بازار است که در آن اپلیکیشنها در فضای کلاد و از طریق یک مرورگر وب متصل به اینترنت در اختیار کاربران قرار میگیرند.
علاوه بر اینها و براساس نوع گستردگی و خدمترسانی، سرویسهای کلاد به دستههای کلی کلادهای عمومی برای دسترسی همه، کلادهای خصوصی برای دسترسی به سازمان، کلادهای هیبریدی که منابع خصوصی را به منابع عمومی متصل میکنند و در نهایت کلادهای چندمنظوره که شامل استفاده از چند سرویس کلاد بهصورت همزمان است، تقسیم میشوند. آینده و تغییرات
چیزی که امروز از آینده رایانش ابری میدانیم آن است که این تکنولوژی بیشتر و بیشتر گسترش پیدا کرده و در شرکتها، سازمانها و از طرف کاربران سراسر دنیا برای اهداف و کارهای متنوعی مورد استفاده قرار میگیرد. اما نباید فراموش کنیم که قطعا با رشد تکنولوژی در آینده، روندهای مختلفی برای رایانش ابری شکل میگیرند که بعضی از محتملترین آنها را در اینجا با هم مرور میکنیم.
ظهور کلادهای چندمنظوره هیبریدی: هرچند ترکیب کلادهای عمومی و خصوصی درحالحاضر در بسیاری از شرکتها استفاده میشود، در آینده اما این فاصله کمتر میشود تا منابع بیشتر و گستردهتری در اختیار کاربران قرار بگیرد. تحقیقات اخیر در این زمینه نشان میدهد که تا حالا تنها ۲۰درصد از فرآیندهای تجاری به کلاد منتقل شدهاند. ۸۰درصد فرآیندهای تجاری باقیمانده هنوز به کلاد مهاجرت نکردهاند و به همین دلیل این حجم کاری به عملکرد و ملزومات بیشتر و گستردهتری برای مدیریت نیاز دارد. این درحالی است که با رشد نیاز به امنیت بیشتر در فضای کلاد، کلادهای چندمنظوره هیبریدی میتوانند بهترین گزینه برای انتخاب باشند، چون قدرت و منابع هر دو کلادهای عمومی و خصوصی را در اختیار دارند.
تمرکز بیشتر روی امنیت دادهها: امنیت اطلاعات و حریم خصوصی برای هر کاربر یا کسبوکاری که به کلاد مهاجرت میکند، مهمترین و بزرگترین دغدغه است. درست به همین دلیل هم هست که قانون حفاظت از اطلاعات عمومی یا GDPR بهعنوان عاملی مهم در خدمات کلاد در نظر گرفته میشود. اتحادیه اروپا این قانون را برای حفاظت از اطلاعات حساس در سیستمهای آنلاین و از ابتدای فرآیندهای پردازشی تصویب کرده است. هرچند این قانون در اتحادیه اروپا و برای کشورهای عضو آن تصویب شده است، اما در بازار واقعی اثرات آن در سراسر دنیا قابل مشاهده و محسوس است. درحقیقت به همین خاطر است که حالا شیوه درک توسعهدهندگان از امنیت در ابزارهای دیجیتال و شیوه استفاده از آن در محصولاتشان تغییر کرده است.
توجـــه به پردازش مجاور یا پیوسته (Edge Computing): رشد چشمگیر رایانش ابری در چند سال اخیر باعث شده است که بازیگران بزرگ این عرصه مانند شرکتهای آمازون، مایکروسافت و گوگل در شرایط سختی قرار بگیرند. ارائه این تکنولوژی مبتنی بر متمرکزسازی منابع است و این شرکتها درحالحاضر تا حد امکان منابع خودشان را برای این کار متمرکز کردهاند. این به معنای آن است که فضای چندانی برای رشد باقی نمانده است. راهکار ویژه این شرکتها ساده است؛ حرکت به سوی پردازش پیوسته. پردازش پیوسته یا مجاور به این معناست که منابع به هسته اصلی اطلاعات (یعنی خود شما) نزدیکتر خواهند شد. به این ترتیب به جای ارتباط همیشگی با کلاد، به یک منبع نزدیکتر متصل میشوید که تنها در صورت نیاز با کلاد در تعامل خواهد بود. بهترین نمونه برای این موضوع، خودروهای خودران هستند که نمیتوانند برای هر کاری منتظر پاسخ یک سرور از راه دور باشند. آنها با استفاده از یک نرمافزار متمرکز در خود خودرو کار میکنند که فقط برای بهروزرسانیها و بازخوردها با شرکت سازنده در ارتباط هستند. در این مدل حجم عظیمی از پردازشها نزدیک به هسته اصلی اطلاعات انجام میشود، درحالیکه بعضی موارد مهم توسط کلاد انجام میشود.
تغییرات مبتنی بر کلاد در کسبوکارها: همانطور که کسبوکارها به استفاده از کلادهای چندمنظوره هیبریدی روی میآورند، باید خودشان را برای پذیرش چالشهای مختلف این تغییر هم آماده کنند. یکی از مهمترین این چالشها نقشهای جدیدی است که برای مدیریت این الگوهای تازه کلاد، لازم هستند. مشاغلی مانند مدیر کلاد، کارگزار کلاد و طراح کلاد در چنین فرآیندی به سرعت رایج میشوند. در واقع این تغییرات در شکلگیری تیمهای کاری و مشاغل تازه هم تاثیر خواهند داشت. رایانش ابری تنها مربوط به آینده کسبوکارها نمیشود، بلکه درحالحاضر و همین جا هم وجود دارد. بسیاری از کسبوکارها بهخاطر مزایای مختلف و گسترده سرویسهای رایانش ابری، به این ابرهای محبوب مهاجرت کردهاند و کارشناسان پیشبینی میکنند که این روند همچنان ادامه داشته باشد.
در واقع آنها انتظار دارند که در آیندهای نه چندان دور کسبوکارها و سازمانها ناگزیر از همراهی با تکنولوژیهای روز، بیشتر و بیشتر به این ابرها مهاجرت کرده و از آنها بهره بگیرند. رایانش ابری برای هر شرکتی، کوچک یا بزرگ، راهکار قدرتمند و امنی است. همین موضوع باعث شده است که تغییرات مختلفی در ساختار و قابلیتهای این تکنولوژی ایجاد شود تا بتواند با نیاز مشتریانش همراه شود.
مایکروسافت پلتفرم Azure Space خود در زمینه رایانش ابری را به محصول Spaceborne Computer-2 ازشرکت هیولت-پکارد اینترپرایز متصل می کند. این خبر نویدبخش ارائه قابلیتهای رایانش و هوش مصنوعی به ایستگاه فضایی بینالمللی است.
Azure Space مایکروسافت
بهگزارش ایتنا و بهنقل از Space، گفته میشود که Spaceborne Computer-2 در ماه فوریه به فضا پرتاب خواهد شد. این کامپیوتر سوار بر کشتی باری Northrop Grumman Cygnus خواهد شد. همراه این کامپیوتر تعداد زیادی از دیگر تجهیزات، و غذا را برای فضانوردان اکسپدیشن ۶۴ ایستگاه تحویل میدهد. این محموله با یک موشک آنتارس از تأسیسات پرواز والوپس ناسا درجزیره والوپس ایالت ویرجینیا به فضا پرتاب می شود.
مأموریت Spaceborne Computer-2 میتواند دو یا سه سال طول بکشد. هنگامی که کامپیوتر در مدار قرار بگیرد ، محققان میتوانند با استفاده از سامانه ابری آژور به پردازش فشرده بپردازند. همچنین نتایج را بهدستگاه انتقال دهند. گفتنی است این رایانه بر اساس سامانه Edgeline Converged Edge HPE ساخته شده است. این سامانه برای کار در محیطهای سخت و دشوار طراحی شده است.
این دو شرکت در بیانیه مطبوعاتی زمینه های همکاری مشترک را اعلام کردند. رشد گیاهان درفضا، مدلسازی طوفانهای گرد وغبار روی زمین در جهت کمک به برنامهریزی مأموریت مریخ از این جمله هستند. همینطور انجام تصویربرداری پزشکی از طریق سونوگرافی برای مراقبتهای بهداشتی فضانوردان، از جمله زمینههای این همکاری مشترک هستند.
ماموریت Azure Space
هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، به کامپیوترها این امکان را میدهند تا بر اساس دادههایی که دریافت میکنند، تصمیم بگیرند. و مهمترین اطلاعات را در اختیار انسان قرار دهند. هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی همچنین میتوانند وظایف تکراری دادهها را بر عهده بگیرند. به این ترتیب به انسان ها اجازه می دهند روی کارهای مختلف تمرکز داشته باشد.
گفته میشود که این فناوری نویدبخش آیندهای روشن است اگرچه برخی نگران «جعبه سیاه» رایانهها هستند. بهاین معنی که ممکن است معیار تصمیمگیری رایانهها برای انسان چندان معلوم نباشد. اما از مزایای حضور در فضا میتوان به صرفهجویی در وقت برای فضانوردان و کیهاننوردان اشاره کرد. برنامه کاری آنها بسیار فشرده است و البته تضمینی هم وجود ندارد که همیشه اینترنت پرسرعت در دسترسشان باشد.
در مستندات این نسخه آمده است: «دستاوردهای مشترک در Spaceborne Computer-2 به فضانوردان امکان تازه ای میدهد. زمان تأخیر و زمان انتظار مربوط به ارسال دادهها از زمین حذف می شود. همچنین ارسال داده ها به زمین از میان برداشته می شود. این تبادل اطلاعات برای طیف وسیعی از پروژهها بصورت بلادرنگ اطلاعات کسب کنند».
تاریخچه پروژه
این پروژه جدید بر اساس آموزههایی از یک دستگاه پیشین برای «اثبات مفهوم» با نام Spaceborne Computer گرفته شده است. این دستگاه در سال ۲۰۱۷ برای انجام یک مأموریت یک ساله به ایستگاه فضایی پرواز کرد. قرار بود در یک محیط سخت و طاقتفرسا با تابش زیاد و گرانش صفر، قابلیتاطمینان کامپیوترها را درفضا بررسی کند.
در ادامه این مستندات آمده است:
«هدف آزمایش این بود که آیا سرورهای مقرونبهصرفه و تجاری خاص که در زمین استفاده میشوند، میتوانند در برابر لرزش، تکانهای شدید و حرکت موشک بهسمت فضا مقاومت کنند یا نه»
این بیانیه میافزاید که مأموریت پیشین یک موفقیت بزرگ بوده است.
این مستندات همچنین اظهار میدارند:
«علاوه بر این، دستیابی به رایانش قابلاطمینانتر در ایستگاه فضایی، صرفاً نخستین گام ناسا برای حمایت از سفر فضایی انسان به ماه، مریخ و فراتر از آن است. در طی این مأموریتها، ارتباطات قابلاعتماد یک نیاز حیاتی برای مأموریت بهشمار میرود.»
از سوی دیگر، مایکروسافت و اسپیسایکس سرگرم کار روی پروژه Azure Space هستند. این شرکتها در ماه اکتبر اعلام کردند که مایکروسافت برای یک «مرکز داده ماژولار آژور» جدید، به شبکه ماهوارههای استارلینک – که اتفاقاً سریعاً در حال رشد هستند – دسترسی خواهد داشت. چنین واحدی میتواند در هر مکانی (حتی در محیطهای دوردست) مستقر شود تا به ایجاد اتصال از راه دور بپردازد و یا از اتصال موجود پشتیبانی بهعمل بیاورد.
مهاجرت ابری در سال 2021 افزایش می یابد. پیش از شیوع ویروس کرونا با مشارک مدیران IT یک نظرسنجی انجام شد. این نظرسنجی نشان میدهد ۲۵ درصد از شرکتها در سال 2021 تمام نیازهای خود را توسط رایانش ابری برطرف میکنند.
مهاجرت ابری در سال 2021
در ژانویه و فوریه سال 2020 میلادی «O’Reilly Media» از ۱۲۸۳ مدیر فناوری شرکتها نظرسنجی کرد. نظرسنجی صورت گرفته نشان میدهد که تنها شرکتهای کوچک فناوری خواستار انتقال تمام برنامههای خود به فضای ابری نیستند. ۱۷ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی شرکتهایی با بیش از ۱۰ هزار کارمند مشغول به فعالیت هستند. این شرکتهای بزرگ هم از انتقال برنامههای کاربردی خود به فضای ابری خبر دادهاند.
پیش بینی سازمان ها
از هر ۱۰ سازمان، ۹ سازمان پیشبینی کردهاند که میزان استفاده از خدمات ابری توسط آنها با افزایش روبهرو میشود. چنین موضوعی در نظرسنجی نیز قابل مشاهده است. در حالی که ۲۵ درصد مدیران خبر از انتقال تمام برنامههای خود به فضای ابری دادهاند، بیش از ۶۷ درصد خواهان انجام این کار برای بیش از ۵۰ درصد نیازهای خود هستند.
۵۴ درصد شرکتهای حاضر در این نظرسنجی از چندین شرکت خدمات ابری استفاده میکنند. ۶۷ درصد کمپانیها، سرویسهای وب آمازون را انتخاب کردهاند. در مقامهای بعدی مایکروسافت «Azure» با ۴۸ درصد و پلتفرم ابری گوگل (GCP) با ۳۲ درصد قرار گرفتهاند.
استفاده از خدمات ابری نیاز به مهارتهای خاصی دارد. در این نظرسنجی، بیش از ۵۲ درصد مدیران به استفاده از میکروسرویسها اشاره کردهاند. از هر ۱۰ مدیر، ۷ نفر آنها اعلام کردهاند که برای مدت زمان سه سال از میکروسرویسها استفاده کردهاند.
نویسندگان نظرسنجی جدید، «راجر ماگولاس» و «استیو سوییر» هشدار دادهاند که میکروسرویسها همچنان برای استفاده سازمانی مناسب نیستند:
«تنها به این دلیل که یک تیم توسعه در حال استفاده از ابزارها، مفاهیم و روشهای معماری میکروسرویس است، به معنای آن نیست که میکروسرویسها مورد قبول واقع شدهاند. ممکن است الگوهای میکروسرویس، متمایز از توسعه نرم افزار معمولی برای استفاده در موارد خاص مناسب باشد.»
مهندسی قابلیت اطمینان سایت (SRE) احتمالا به هموار ساختن این مسیر کمک خواهد کرد. نزدیک به ۳۵ درصد سازمانهای حاضر در این نظرسنجی از اجرای SRE خبر دادهاند. ۴۷ درصد آنها نیز انتظار دارند در آینده از SRE استفاده کنند.
چهارمین سایت تجاری نسل پنج تلفنهمراه ایران (5G) که در محل بوستان آب و آتش تهران از سوی ایرانسل تجهیز شده و قابلیت استفادۀ عمومی را دارد، در حضور مهندس محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و دکتر بیژن عباسیآرند مدیرعامل ایرانسل، افتتاح شد.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی ایرانسل، در سومین رویداد هفتۀ دیجیتال ایران که در حال برگزاری است، صبح امروز سهشنبه 28 بهمنماه 1399، دومین روز از نمایشگاه تخصصی اینترنت اشیا در سالن 27 نمایشگاه بینالمللی تهران، در حالی آغاز شد که مهندس محمدجواد آذریجهرمی، وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات، با حضور و بازدید از غرفۀ ایرانسل، از طریق ارتباط زندۀ ویدیویی با چهارمین سایت تجاری 5G ایران و ایرانسل در محل بوستان آب و آتش، اولین سایت برای استفادۀ عمومی نسل پنج تلفن همراه ایران را به همراه دکتر بیژن عباسی آرند مدیرعامل ایرانسل، افتتاح کرد.
در این مراسم، مهندس سید محمدحسین حجازی مدیرعامل منطقۀ فرهنگی و گردشگری عباسآباد و دکتر محمد فرجود مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در محل پل طبیعت (بوستان آب و آتش)، همچنین جمعی از معاونان و مدیران وزارت ارتباطات و فناوریاطلاعات، شرکت ایرانسل، اصحاب رسانه، متخصصان و علاقهمندان صنعت تلکام در سالن 27 نمایشگاه بینالمللی تهران حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم دکتر بیژن عباسی آرند با توضیح فعالیت جدیدترین سایت تجاری نسل پنج تلفنهمراه ایرانسل و آخرین دستاوردهای ایرانسل در حوزۀ هوش مصنوعی گفت: «سایتی که امروز در بوستان آب و آتش تهران افتتاح میشود، یک سرویس با قابلیت استفادۀ عمومی در شبکۀ 5G را در اختیار مردم قرار میدهد تا آنهایی که گوشی مجهز به تکنولوژی 5G دارند، بتوانند به طور مستقیم این تجربه را داشته باشند و یا با سایر گوشیهای هوشمند، از طریق HotSpot مودم 5G که در محل سایت قرار داده شده است، به صورت وایفای، از آن بهرهمند شوند. تجربۀ جهانی نشان داده است که مشترکان در شبکۀ 5G نسبت به شبکۀ 4G، میتوانند حداقل سرعتی 10 برابر را در اختیار داشته باشند. همچنین ما امروز از پروژه «آواتار» که یک پروژه جدید در حوزه AI است و به عنوان یک پلتفرم جدید مرکز تماس، بر پایه هوش مصنوعی فعالیت می کند، رونمایی خواهیم کرد.» وی همچنین از همکاری مجموعۀ منطقۀ فرهنگی و گردشگری عباسآباد برای در اختیار گذاشتن فضای احداث سایت، قدردانی کرد.
در ادامۀ این مراسم، وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات با توضیح اهمیت توسعۀ شبکه 5G در ایران، گفت: «از همکاران فنی ایرانسل برای تلاشهای بسیار زیادی که در هفت-هشت ماه اخیر انجام دادند تا سه سایت قبلی نسل پنج تلفنهمراه به بهرهبرداری برسد و مجموعههای تحقیقاتی کشور بتوانند تحقیقات و کاربردهای نسل پنج را، قبل از اینکه این شبکه به طور گسترده در کشور پیادهسازی شود، عملیاتی کنند؛ تشکر میکنم.»
وی افزود: «در نتیجۀ این اقدام ایرانسل در هفتماه گذشته، امروز در این نمایشگاه، شاهد آن هستیم که کاربردهای گوناگون نسل پنجم تلفنهمراه به نمایش گذاشته شده و شرکتهای مختلف در حال همافزایی هستند که زیستبوم نسل پنج تلفنهمراه را بتوانیم با حداکثر استفاده در اقتصاد دیجیتال، مورد بهرهبرداری قرار دهیم.»
وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه البته سایتهای قبلی ایرانسل در پروژهشگاه ارتباطات و فناوریاطلاعات، ساختمان مرکزی ایرانسل و دانشگاه تربیتمدرس هم قابلیت استفاده توسط عموم را داشت، ولی به دلیل فاصلۀ سایت با مردم، خیلی امکان استفادۀ عمومی وجود نداشت، ادامه داد: «سایت نسل پنج تلفنهمراه که امروز در پل طبیعت و بوستان آب و آتش افتتاح میشود، اولین سایتی است که به صورت فراگیر و عمومی، میتواند مورد استفاده مردم قرار گیرد.»
آذری جهرمی درباره آیندۀ توسعۀ شبکۀ 5G در ایران ادامه داد: «ایرانسل در روزهای اول اسفند امسال در جزیرۀ کیش و در دو هفتۀ آغازین اسفند در شهر شیراز، با راهاندازی سایت 5G، پوشش نسل پنج را در این شهرها آغاز میکند. همراهاول هم در حال انجام تلاشهای خوبی است تا در راستای ارائۀ 5G به دستاوردهای خوبی برسند که طبیعتا گزارش آن را به مردم خواهند داد. همچنین امیدواریم با فراگیری نسل پنج تلفنهمراه و حرکت به سمت اتصال شبکۀ ثابت و همراه و ادغام آنها با یکدیگر، شاهد یک تحول بزرگ در شبکۀ ملی اطلاعات باشیم که این توسعۀ 5G هم بر اساس همان سند شبکۀ ملی اطلاعات در حال توسعه است.